T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
IĞDIR / MERKEZ - İnönü İlkokulu

Tarihçe

OKULUMUZ

Okulun Tarihçesi:

Okulumuz 1937 yılında İlk defa eğitim öğretime açılmış,O zaman ilçe olan ilimizin en eski ve köklü iki okulundan birisi olarak şimdi bulunmayan tek katlı yığma binada faaliyetini sürdürmüştür. Daha sonra 1962 yılında eskisine oranla daha planlı olarak sayılabilecek şu anda B blok dediğimiz tek katlı 6 derslikli okulun yapılması ile faaliyetini ilkokul olarak sürdürmüş,ilçemize ve eğitim hayatımıza çok büyük katkılar sağlayarak binlerce öğrenci yetiştirmiş ve birçok başarıya imza atmıştır. Okulumuz 1997 yılına gelinceye kadar 5 sınıflı ilkokul statüsüyle yetiştirdiği şahsiyetler arasında bürokratlar,subay( general) lar, Siyaset adamları ve ülkenin yönetiminde söz sahibi olan yüzlerce aydını yetiştirmenin haklı gururunu taşıyarak misyonunu 8 sınıflı ilköğretim okulu olarak devam ettirmiştir.4+4+4 kapsamında B blok dediğimiz tek katlı 7 derslilki binamız tekrardan İlkokul olarak işlevini sürdürmeye devam etmiştir.2018 yılında İnönü Ortaokulu´nun yeni binaya taşınması nedeniyle,ortaokul binası da ilkokulumuza devredilmiştir. Şu anda A Blok ve B Blok olarak iki binada da eğitime devam etmekteyiz.

Okulumuzda eğitim ve öğretim gören öğrencilerimize 21 y.yılın Teknolojisini ve imkanlarını en üst düzeyde sunmak için tüm iş görenlerimiz olarak sürekli gayret ve çaba içerisindeyiz. Bu nedenledir ki okulumuz ilimizde tercih edilen okulların başında gelmektedir.Bizler bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı büyük bir özveri ve sorumluluk duygusu ile sürdürmekteyiz.Bunun sonucu yıllardan beri mezun ettiğimiz öğrencilerimizin ülkemizin en iyi okullarını kazanmış olmalarıyla da kanıtlanmış durumdadır. Okulumuz sosyal ve kültürel faaliyetlerde de ilimizdeki okullar arasında başarı grafiği yüksek bir kurum olmanın haklı gururunu taşımaktadır.

Fiziksel Özellikleri:Okulumuz B Bloktaki 7 derslikte  projeksiyon makinası bulunmakta, A Blokta ; Müdür Odası,Müdür Yardımcısı Odası,Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri odası ile Öğretmenler odası, 20 adet derslik,fen laboratuvarımız ve 24 adet akıllı tahtamız bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.12.2012 - Güncelleme: 08.02.2019 14:55 - Görüntülenme: 2594
  Beğen | 15  kişi beğendi